Circular Coffee fund

Het Circular Coffee Fund, is een samenwerking tussen een aantal partijen, This Side Up, het Circular Coffee Collective en Progreso. Geen van allen verdienen hier geld aan en ze doen alles op vrijwillige basis. De reden dat dit fonds bestaat is omdat ze direct contact hebben met de boeren op de koffieplantages, en zien dat er veel investeringen bij boeren worden gemaakt op het vlak van kwaliteit, consistentie, scholing, maar dat de “milieu factor” vaak op de achterste rij terecht komt. Omdat dit wel belangrijk is, maar helaas omdat er al zoveel aan de hand is en dus niet een prioriteit krijgt, is dit fonds opgezet en “groen geoormerkt”.

De dingen die ze hebben gedaan met het geld zijn divers: het eerste jaar heeft het fonds het geld gebruikt om een cursus “imkeren” in Peru te financieren. Goed voor de honing, goed voor de biodiversiteit. Het geld van afgelopen jaar is gestopt in een cursus “agroforestry” in Indonesië, waar verschillende gewassen tussen de koffieplanten worden gezet om zo de diversiteit van het bos en de inkomsten van de boer te vergroten.

Essentieel aan het project is dat de boer altijd centraal staat, en zij zelf met een idee of initiatief komen. Op die manier wordt het lokaal gedragen en zitten zij dit niet vanuit Nederland te bedenken en op te leggen.

Dankzij de lidmaatschappen van Roast geven we elke maand 1% per abonnement aan het fonds. Dus hoe meer abonnee’s des te grotere bijdrage we kunnen leveren aan dit mooie initiatief.

Maar ook omdat we uitsluitend samenwerken met Specialty Coffee microbranderijen, worden de koffieboeren ook door deze branderijen ondersteund.

Zo smaakt jouw kopje koffie nog een stukje beter!

Website