Colombia Inga Aponte

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Caturra (Red Honey Processed)
  • Hoogte
  • 2.150
  • Zending

De Inga gemeenschap bestaat uit het nageslacht van de oude Inca’s. Tijdens de Spaanse invasie bleven zij hoog in de bergen geïsoleerd, waar ze hun natuurlijke verblijfplaats hadden. Het was pas in de 2e helft van de 19e eeuw dat er weer contact met deze gemeenschap gelegd werd.
Helaas was het contact vooral met criminele organisaties en hun toevluchtsoord werd een plaats van wreedheid. De stam werd jarenlang gedwongen om betrokken te zijn in het produceren van papaver en heroïne, onder de invloed van guerrilla groepen, drugs smokkelaars en paramilitaire eenheden. De ooit-vredelievende bergen waren vol met illegale plantages en geweld, waarin de Inga gemeenschap tot op 10 jaar geleden gevangen in zat.
Maar gelukkig voor hen en hun toekomstige generaties zijn de tijden veranderd. De bergen werden een veilige haven voor de Inga stam en illegale gewassen werden vernietigd om plaats te maken voor een nieuw gewas: koffie! De Caturra variëteit is veelal geplant in het gebied op een gemiddelde hoogte van 2.150 meter boven zee-niveau. Deze hoogteligging samen met de Galeras vulkaan, die constant voeding-rijke as strooit, zorgen voor een uiterst complexe en zoete koffie.

Smaakindicatie:
chocolade-achtig aroma, mango & rijpe bananen
 

 

Koffie gebrand door Stooker Specialty Coffee