Stooker Specialty Coffee, Amsterdam

Oprichters Onno van Zanten en Florian Hessel hebben als doel om samen de beste koffie ter wereld te zetten. Samen met de boeren, de importeurs en vooral samen met de horecaondernemers die zij als partners hebben. Alle barista’s die werken met koffie van Stooker zijn opgeleid in de SCA gecertificeerde Stooker Coffee Academy vlakbij het Oosterpark in Amsterdam.

Roosteren is een deel van wat zij doen, en slechts één van de diverse variabelen die het verschil maken tussen Specialty Coffee en commerciële koffies.  De SCA gecertificeerde trainingen zijn overigens niet alleen beschikbaar voor horecaondernemers en hun barista’s. Ook thuisbarista’s kunnen deelnemen; check stookercoffeeacademy.com voor meer informatie.

De oorsprong van de naam van de koffiebranderij ligt bij het pand op het Kastanjeplein waar Stooker tastbaar is: de werkplaats. Rond 1970 herbergde het hoekpandje aan het Kastanjeplein een slijterij. De overeenkomst tussen de ambacht van het stoken van sterke drank en het roosteren van koffie wekte hun interesse. Veel van deze ambachtelijke werkwijzen zijn in de afgelopen decennia uit het straatbeeld verdwenen. Florian en Onno geloven dat hun generatie dit beeld weer voor een deel zal herstellen. Stooker Specialty Coffee is daar het levende bewijs van.

 

Iedere maand 3 exclusieve, versgebrande koffies van kleinschalige branderijen in huis?
De koffie van Stooker Specialty Coffee komt vaak langs in ons koffie-abonnement. 

HET KOFFIE-ABONNEMENT VAN ROAST >>