Costa Rica Aquiares Estate

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Centroamericano (natural)
  • Hoogte
  • 1.200
  • Zending

Costa Rica produceert jaarlijks ongeveer 1.500.000 zakken (60kg) Arabica koffie. Hiervan worden ongeveer 1.000.000 zakken geëxporteerd.

Costa Rica kent een lange traditie van koffie-export. Al in het midden van de 19e eeuw werd de eerste koffie naar Engeland geëxporteerd. Costa Rica heeft 8 productieregio’s, maar meer dan 50% van de productie komt uit de hoger gelegen Western Valley en Tarrazu regio’s. In deze regio’s wordt de koffie op een hoogte tussen 1.200 en 1.700 meter verbouwd. Uit deze hoger gelegen gebieden komen de meeste Costa Ricaanse specialty coffees.

Aquiares estate is opgericht in 1890 en kent een rijke historie. Aquiares betekent: het land tussen de rivieren. De koffie is afkomstig uit de vrij onbekende Turrialba regio. Aquiares Estate is een van de grootste plantages in Costa Rica, gelegen op een hoogte tussen 800 en 1.400 meter boven zeeniveau. Tachtig procent van de Estate is beplant met koffie, de resterende twintig procent is bestemd voor bescherming van de natuur. De koffie is een Natural Anaerobic fermentatie van de CentroAmericano variëteit. CentroAmericano is een gekweekte hybride door het kruisen van Sarchimor en een wilde Rume Sudan variëteit. Deze variëteit biedt het beste van beide werelden: hoge productie, bestand tegen leaf rust en een complex smaakprofiel. De CentroAmericano variëteit was speciaal geselecteerd voor het anaerobic proces vanwege het hoge percentage mucilage in de bessen. De bessen worden in RVS tanks gedaan met een één weg ventiel, waarna de koffie begint te fermenteren door de micro-organismen en gisten die op de bes aanwezig zijn. Na ongeveer 24 uur fermentatie worden de bessen uit de tank gehaald en gewassen.

Smaakindicatie:
Een zeer intense en gelaagde koffie met smaken van rode wijn, bubblegum en sinaasappel.

Koffie gebrand door Schot Koffie