Schot Koffie, Rotterdam

Het avontuur in koffie begon voor John Schot in 2006 met een baan in het back office bij een handelshuis in koffie. Na een jaar op de administratie begon de training in cupping (proeven) en het branden van koffiesamples. Hierna kwamen de bezoeken aan de producenten: van kleine boeren in het Andesgebergte in Colombia met een honderdtal planten in de achtertuin tot enorme plantages in Minas Gerais in Brazilië. Dit wakkerde de liefde voor koffie verder aan en Schot Koffie zag in 2010 het licht. De koffie wordt in kleine batches gebrand (ongeveer 6kg) op een Giesen W6 koffie brander. Behalve goede kwaliteit is duurzaamheid een belangrijk aspect voor de branderij.

Ze kopen de partner koffies ieder jaar direct in bij de boeren waar ze mee werken. Daarbij betalen ze een premium voor de bonen, zodat ze weten dat de boeren een goed inkomen hebben en kunnen investeren in hun plantage.
Behalve partner koffies koopt Schot ook kleine hoeveelheden exclusieve, exceptionele koffies. Deze koffies kopen ze van een select aantal importeurs, die dezelfde waarden hebben.

 

Iedere maand 3 exclusieve, versgebrande koffies van
kleinschalige branderijen in huis?
De koffie van Schot Koffie Rotterdam komt vaak langs in ons koffie-abonnement. 

HET KOFFIE-ABONNEMENT VAN ROAST >>