Costa Rica-Finca Sebastian

  • Variëteit
  • Milenio F1-Hybrid
  • Hoogte
  • 1800 m
  • Zending

Costa Rica Sebastian is de eerste ‘Red Honey’ koffie van het Koffieverbond. Deze koffie sprong eruit vanwege zijn enorme tropische fruit tonen. Tijdens de gure winterse buien, zorgt deze koffie voor een zomers gevoel! De koffie groeit op Finca Sebastian van Fernando en Angie.

Fernando en Angie streven naar de best passende
verwerkingsmethode voor ieder koffie. Fernando is agricultuur ingenieur en pionier in de teelt van nieuwe koffie variëteiten. Deze variëteiten zijn beter bestand tegen klimaatverandering en plant ziekten. Bovendien geven ze ook hogere aantallen koffiebessen. Angie is Q-grader. en waarborgt de kwaliteit. De kennis en vaardigheden van dit koppel maakt dat ze van begin tot het einde controle hebben over het proces van de koffie. Dit proef je terug in deze bijzonder koffie. De koffie is geïmporteerd via ‘direct trade’. Dit betekent dat er geen tussenpersonen zijn tussen de boer en de koffie-importeur en de boer een eerlijke prijs krijgt voor zijn koffie.

Koffie gebrand door Het Koffieverbond