Costa Rica Hacienda Candelaria

  • Variëteit
  • Cattura
  • Hoogte
  • 1600-1800 m.
  • Zending

Hacienda Candelaria is een landgoed van 60 hectare, gelegen ongeveer 50 km ten noordwesten van San Jose, in de buurt van Palmares in Alajuela, Costa Rica. Het werd in 1965 opgericht door Otto Kloeti. Dit familiebedrijf blijft tot op de dag van vandaag onder hun leiding floreren. Hacienda Candelaria is een opmerkelijk voorbeeld van een succesvolle evolutie, toegeschreven aan een beslissende keuze die ze in het verleden hebben gemaakt. Hun toewijding aan de lokale gemeenschap blijkt uit verschillende initiatieven, waaronder de sponsoring van een school en een voetbalveld.

Deze koffie heeft een gebalanceerd en stabiel profiel. Na het ontpulpen en de 36 -uurige fermentatie wordt de koffie volledig gewassen en gedroogd met behulp van een combinatie van patio en droogmachines, wat resulteert in een cleane, gewassen koffie met een heerlijke fruitige smaakexposie in het profiel.

De lange geschiedenis van koffie-ambacht van Hacienda Candelaria, gecombineerd met de uitstekende locatie en voortdurende innovatie, leidt tot uitzonderlijke, goed gebalanceerde koffie.

Naast hun streven naar uitmuntendheid in koffieproductie, hecht Hacienda Candelaria ook waarde aan duurzaamheid. De boerderij behoudt een grote aanwezigheid van regenwoud en bevordert een biodiverse omgeving, waarbij het belang van het dierenleven wordt benadrukt.

De bodem in de regio, verrijkt met vulkanische as en organische stof, speelt een cruciale rol bij het bevorderen van krachtige wortelsystemen en vochtretentie, wat resulteert in uitzonderlijke koffiegroei.

Verwacht smaken van rood fruit, melkchocolade, kaneel en karamel.

Espresso pakket Roast

Koffie gebrand door Het Koffieverbond