El Salvador, Jose Antonio Salaverria

  • Variëteit
  • Catuai
  • Hoogte
  • 750 to 1950 m.
  • Zending
  • April 2024

San Francisco Farm maakt deel uit van een project waarbij de Salvadoraanse producent Jose Antonio Salaverria en zijn twee zonen, Andres en Jose Antonio Jr., betrokken zijn. Ze behoren tot de 6e generatie koffieproducenten, waarbij hun voorouders de koffieteelt in Huachapan hebben geïnitieerd. In 1970 werd Jose Antonio Senior een huis aangeboden, maar hij vroeg in plaats daarvan om een boerderij. Als gevolg daarvan kreeg hij Finca Los Nogales, die nog steeds in de familie blijft en bijdraagt aan onze koffievoorziening.

Alle koffies van verschillende boerderijen worden verwerkt in hun centrale molen, bekend als de Beneficio. In 1990 hebben ze Beneficio Las Cruces verworven en sindsdien aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd. Hun opmerkelijke succes kan worden toegeschreven aan hun onwankelbare passie voor koffie. Ze benaderen hun werk met ijver, realisme, geduld en een onwrikbare toewijding aan kwaliteit, wat de duurzaamheid van hun bedrijf waarborgt. Daarnaast hebben ze een uitzonderlijk team samengesteld, waarbij Jose Antonio zijn personeel waardeert als het meest waardevolle bezit van het bedrijf.

De belangrijkste koffieproductiegebieden van de familie liggen rond de Santa Ana-vulkaan in El Salvador. Terwijl ze op consistente wijze koffie van hoge kwaliteit op grotere schaal leveren, hebben ze eerder hun koffie op de markt gebracht onder een paar merknamen die zijn geassocieerd met de drie belangrijkste regio’s: Santa Rita, San Francisco en El Molino.

Verwacht smaken van rode appel, zwarte thee en nougat.

Koffie gebrand door Stooker Specialty Coffee