Ethiopië Limu Telila

  • Variëteit
  • JARC 74110, JARC 74112
  • Hoogte
  • 1900 - 2150
  • Zending

Limu ligt in de Djimma-zone in de westelijke hooglanden van Oromia, Ethiopië. Het gebied staat bekend om zijn bossen en overvloedige watervoorziening. De bossen creëren de perfecte omstandigheden voor de organische stof zoals gevallen bladeren en dode bomen om te composteren en hun voedingsstoffen terug te brengen naar de bodem. De meeste koffieplantages in Limu zijn zijn minder dan 1 ha groot. Deze kleine boeren verbouwen hun koffie volgens traditionele methoden. Als gevolg hiervan wordt de meeste koffie verbouwd zonder gebruik van kunstmest of pesticiden. Koffie wordt bijna volledig verbouwd, geoogst en gedroogd met behulp van handmatige systemen. De boeren plukken alleen de rijpe koffiebessen met de hand en de meeste leveren hun bessen zelf af ​​aan het Telila washing station.

In Ethiopië zijn in bijna alle regio's vroege huwelijken de meest voorkomende reden dat meisjes de toegang tot onderwijs verliezen. Hoewel het illegaal is om met meisjes onder de 18 te trouwen, komt het helaas toch nog regelmatig voor dat meisjes op jonge leeftijd in het huwelijk treden. Met de aankoop van deze koffie steun je de Girls Gotta Run Foundation. De GGRF verstrekt atletiekbeurzen aan jonge meisjes in Ethiopië. 
GGRF biedt meisjes en hun gezinnen een alternatief voor een vroeg huwelijk door atletiekbeurzen te verstrekken. Elke studiebeurs helpt een meisje een jaar naar de middelbare school te gaan. Het biedt ook gezondheidszorg voor haar en haar moeder, evenals maaltijden, schoolboeken, bijles en toegang tot sanitaire voorzieningen.

De Ethiopië Limu Telila is een typische Afrikaanse koffie. Mild & zacht van smaak met een bloemig karakter. Een frisse koffie met tonen van zwarte thee en tropisch fruit.

Koffie gebrand door Koffiebranderij Fascino