Koffiebranderij Fascino, Weert

Koffiebranderij Fascino is een ambachtelijke koffiebranderij opgericht in 2006. In vrij korte tijd heeft deze brander naam gemaakt met mooie koffies en een sterke service.

Lieke, eigenares van de branderij schrijft: “het spreekt voorzich dat wij als ambachtelijke koffiebranderij zeer veel waarde hechten aan verantwoorde, duurzame aanbouw in de koffieproducerende landen. Wij zijn namelijk afhankelijk van de kwaliteit van de groene koffie die wij inkopen, bedenk maar dat zelfs wij van een slecht verbouwde koffieboon letterlijk en figuurlijk geen zuivere koffie kunnen maken. Dit is dan ook de reden dat wij doorlopend op zoek zijn naar de allerbeste koffiebonen die met aandacht en passie verbouwd zijn onder de best mogelijke omstandigheden voor zowel mens als milieu. Logisch ook dat wij hier geen concessies aan doen en dat juist deze vorm van inkopen bijdraagt aan de uiteindelijke smaak van jouw kopje koffie.”

Zoals veel van de branderijen die samenwerken met Roast heeft Fascino een ambachtelijke trommelbrander. Deze trommelbrander is van Nederlands fabrikaat (Giesen Coffeeroasters, zie foto van de branderij) en zorgt voor een gelijkmatige en constante verhitting van de mooie koffiebonen. Dit verhitten gebeurt bij lage temperatuur op basis van het slow roast principe. Door zo te branden kan een koffieboon zijn unieke smaak vrijgeven en wordt het maximale uit de koffieboon gehaald.

 

Iedere maand 3 exclusieve, versgebrande koffies van kleinschalige branderijen in huis?
De koffie van Fascino Weert komt vaak langs in ons koffie-abonnement. 

HET KOFFIE-ABONNEMENT VAN ROAST >>