Indonesia Sumatra Organic Semi Washed

  • Variëteit
  • Gayo 1 & Gayo 2 & Gayo 3
  • Hoogte
  • 1200 tot 1500 m.
  • Zending
  • November 2023
Een krachtige Indonesische ‘vrouwen’ koffie met een prachtig verhaal.
Hutan is een nieuwe koffie die in samenwerking met KOPEPI en DRW is ontwikkeld om de bescherming van de bossen op Sumatra, waar deze koffie wordt verbouwd, te financieren.
Hutan koffie ondersteunt niet alleen dit fantastische project, maar smaakt net zo goed!De coöperatie Ketiara werd in 2008 opgericht door een vrouw, Rahmah, wat bijzonder is in Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra. Ketiara heeft een welverdiende reputatie opgebouwd als producent van uitstekende Fairtrade en biologische koffie. Alle koffies die zij verbouwen zijn gecertificeerd. Het geld dat de koffieboeren extra ontvangen door de Fairtrade Premium bonus op hun koffie gaat rechtstreeks naar projecten die hun lokale gemeenschap ondersteunen.
Ketiara is altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing en is gemeenschapsgericht. De coöperatie betaalt hoge prijzen voor de koffie, waardoor de producenten jaar na jaar terugkomen. Maar daarnaast biedt de coöperatie producenten ook opleidingen aan over bijvoorbeeld het gebruik van organische meststoffen. Ook worden er voor de vrouwen zelfs aerobic en fitness lessen georganiseerd.
Door zich te richten op het ondersteunen en mondiger maken van vrouwen in de gemeenschap, bestaat de coöperatie voor maar liefst 75% uit vrouwen.

Verwacht een intense koffie met smaken van chocolade, zwarte bes en is vrij kruidig van smaak.

Koffie gebrand door Boot koffie