- Producent
- Smallholder Farms Konga village
- Koffiebranderij
- Locals, Tilburg
- Regio
- Ethiopie, Konga, Gedeo Zone
- Variëteit
- 100% Arabica - Heirloom (washed)
- Hoogte
- 1.950-2.100
- Zending
Konga
Konga ligt dichtbiji de stad Yirgacheffe in de Gedeo regio. Het dorp heeft een paar 'wet mills' waar de boeren hun bessen kunnen aanbieden. De wasstations nemen het verdere proces over van het drogen en verwerken van de bessen van deze gewassen koffie. Het vel van de bes wordt verwijderd door een pulp machine en water, het vruchtvlees wordt door een fermentatie proces verwijderd. In Konga worden de bonen vervolgens gedroogd op bedden in de schaduw voor 10 tot 12 dagen tot er een vochtigheidsgraag van 12% is bereikt. De bonen worden vervolgens opgeslagen op basis van 'grade en regio.
Koffie van Konga komt van kleine plantages, waar vaak andere gewassen groeien. In de grond zit veel ijzer wat belangrijk is voor de wortel structuur van de koffieplanten. De wortels groeien hierdoor diep. Dit zorgt weer voor complexe voedingsstoffen en mineralen voor de koffie planten.
Koffie productie in Ethiopië wordt voor het grootste deel traditioneel gedaan, weinig gebruik van bestrijdingsmiddelen en pesticiden. Daarnaast wordt het verwerken van de bonen ook veelal handmatig gedaan.
Smaakindicatie:
Deze koffie heeft een complex intens bloemig aroma. In de koffie vind je smaken van citrus en perzik. Daarnaast een medium body. | Score: 87+