Nicaragua Aurora natural en washed

  • Variëteit
  • 100% Arabica - Caturra, Catuai
  • Hoogte
  • 1.200-1.400m
  • Zending

Finca Aurora is een van de eerste boerderijen in Nicaragua met een volledig geïntegreerd koffieverwerkingsbedrijf. Zij produceren, wassen en drogen de koffie op de boerderij. De koffie wordt vervolgens verder verwerkt, gesorteerd en verpakt in balen op de Beneficio finca Aurora onder toezicht van het team. Dit zorgt voor een volledige controle over het proces en daarmee de kwaliteit.
Het in stand houden van de natuur is voor de familie heel belangrijk. Daarom werken zij met biodynamische landbouwmethoden die passen in het lokale ecosysteem. Ze gebruiken bijvoorbeeld alleen hernieuwbare energie. Ze werken hard om de waterbronnen en de natuurlijke leefomgevingen in stand te houden. 
Door de jaren heen hebben zij geïnvesteerd in het verstrekken van een eerlijk loon voor de arbeiders, een veilige woonomgeving, gezondheidsvoorzieningen, voedsel en educatie.

Smaakindicatie:
Washed koffie (voor filter methodes):
Opgeschonken met een V60 filter krijg je een lekkere gebalanceerde koffie die vol, zoet en licht kruidig is, maar ook met andere filterzetmethoden zal je succes hebben. De aroma’s van sinaasappel en roomboterfudge maakt dat de koffie bij veel mensen in de smaak zal vallen. Een koffie die je ook heel goed de hele dag door kunt drinken, zonder je te vervelen!

Natural koffie (voor espresso methodes):
Een mooie wilde natural processed koffie. In het aroma vind je gedroogde abrikoos, spicey rum en sinaasappelschil. De koffie heeft een lage tot medium aciditeit, een volle body en een mooie zoetheid. Dat maakt hem zeer geschikt voor espresso en melkdranken. Het levert een hele aromatische espresso, bloemig, zoet en funky. En met melk proef je de rumachtige tonen in combinatie met zoet gedroogd fruit. Dankzij de specifieke eigenschappen van deze natural processed koffie zal hij ook niet zo snel verdwijnen in de melk. Een absolute aanrader.

Koffie gebrand door Koffiestation