Nicaragua, Los Placeres

  • Variëteit
  • 100% Arabica, Pacamara gewassen
  • Hoogte
  • 900 - 1200
  • Zending

In de bergachtige omgeving van de regio Matagalpa in Nicaragua ligt de plantage Los Placares. De familie Miersch houdt zich al meer dan 100 jaar bezig met het verbouwen van koffie. Ze bezitten 5 unieke koffieplantages. Op iedere plantage verbouwen ze verschillende variëteiten met elk hun unieke smaakkenmerken. Roast kiest voor de de Pacamara variëteit die is gebrandt door de koffiebranderij Fascino in Weert. 

 

De Nicaragua Los Placeres is een heerlijke koffie om de hele dag door te drinken. Een gebalanceerde koffie met een volle, ronde body met fruitachtige smaken. In de nasmaak heeft deze koffie tonen van chocolade, honing en karamel, een heerlijke koffie voor de herfst en winter!

 

De Los Placeres farm is een Rainforest Alliance gecertificeerde plantage.

De plantage ligt op 900-1200m hoogte in het bergachtige gebied van de Matagalpa regio. Op deze hoogte rijpen de bessen op deze schaduw-plantage heel langzaam en dit resulteert in een bijzonder smaakprofiel. Deze Single Origin koffie heeft zijn sporen als bijzondere koffie verdient en past prima in het Roast-idee; het drinken van verse kwaliteitskoffie van kleinschalige koffieplantages.

 

Meer dan 60 families zijn verbonden met deze koffieplantage. Deze mensen werken samen met familie Miersch om de koffie te telen, oogsten en te verwerken. Huisvesting, voorzieningen voor elekticteit, water en sanitair, een school, voedel en gezondheidszorg worden door de eigenaren opgepakt als belangrijke verantwoordelijkheid. Bezoekers van de plantage merken op dat de families houden van de plek waar ze wonen. Een bezoekster schrijft: “It was easy to see how the families loved it there as the sounds of children’s laughter filled the air as you traveled through their little community”.
 

 

 


 (c) foto’s & bezoekerservaring door Fratello Coffee

Koffie gebrand door Koffiebranderij Fascino