Rwanda- Liza Carbonic Maceration Natural

  • Variëteit
  • Red Bourbon
  • Hoogte
  • 1600-2000 m.
  • Zending
  • December 2022

De Liza Carbonic Maceration Natural is een funky, zoete en spannende koffie voor filter met tonen van aardbei, cider, chocolade en macadamia noten.

Rwanda Liza is perfect voor lovers van onconventionele koffie vibes. Een pareltje uit het bergachtige gebied rondom lake Kivu.

Het Liza washing station is een grotere coöperatie (ruim 500 leden) van voornamelijk kleine boeren onder beheer van vierde-generatie koffieboer Jean Paul. Naast het beheren van het wasstation heeft de eigenaar ook een eigen koffie-plantage met meer dan twee duizend koffiestruiken. Ook beschikt Jean Paul over een eigen cupping lab aan huis.

In het oogstseizoen worden de handgeplukte bessen dagelijks door de kleine farmers bij het wasstation geleverd. Daarna worden de bessen dezelfde dag nog verwerkt.

Deze koffie heeft de ‘Carbonic Maceration Natural’ Methode ondergaan.
Na het oogsten worden de rijpe koffiebessen door middel van ‘floatation’ gesorteerd en afgespoeld. Daarna worden de hele bessen in afgesloten zakken gestopt en begint de ‘carbonic maceration’ fermentatie. Na 48 uur fermentatie worden de bessen uitgespreid op ‘drying beds’ in de zon voor het droog proces.

Na het drogen wordt de koffie verpakt en koel opgeslagen voor de rustperiode. Vervolgens wordt het gedroogde vruchtvlees van de zaadjes verwijderd en wordt de koffie klaargemaakt voor het verschepen.

Een koffie met frisse zuren, funky zoete tonen en een mooie ronde en fluweelachtige textuur.

Koffie gebrand door Bitter and Real