Tanzania N’Gila

  • Variëteit
  • Typica, Bourbon
  • Hoogte
  • 1600-1800
  • Zending

De oprichting van het N’Gila Coffee Estate vond plaats in de 20ste eeuw door een avontuurlijke Duitse familie die een uitdaging zocht in de koffie. In noordelijke hooglanden van Tanzania, in het Karatu District vond hij de perfecte locatie om zijn koffie avontuur te beginnen.

De mineraalrijke vulkaangrond, een gemiddelde neerslag van 800mm, de hoogte van ca. 1600m en de bescherming van zowel de flanken van Ngorongoro krater als die van het Ngorongoro National Park met zijn bescherme kristalheldere waterstromen zorgde voor een voorspoedige start van zijn avontuur. Binnen afzienbare tijd ontstond een koffieplantage met een uitstekende kwaliteitsreputatie.Olifanten op de ngila koffie plantage

De plantage is net na de tweede wereldoorlog tijdelijk in Britse handen geweest maar is in 1990 verkocht aan de Duitse familie Meyer. De koffieproductie op het N’Gila estate is verder uitgebreid en de plantage heeft nu 100 hectare voor het verbouwen van koffie. Ook de bewatering en processing technieken zijn verder verbeterd, zo wordt het water uit de Endoro stroom komende uit het Nationale Park gebruikt en gerecycled. Deze aanpassingen hebben de kwaliteit nog verder verbeterd. Het is niet voor niet dat de koffie van de N’gila Estate al zo’n 10 jaar gezien wordt als een van de beste gewassen Arabica koffie’s uit het gebied rondom Ngorongoro Krater.

Daarnaast heeft de koffie van het N’Gila Estate ook een hoge sociale waarde. Vanuit het Estate worden diverse kleinere lokale projecten ondersteund zoals de Sumave Primary School waar sinds 2012 ca. 1100 kinderen tussen de 6 en 14 jaar onderwijs kunnen volgen.

Smaakomschrijving:
Geniet van deze heerlijk koffie met een fluweelzachte body met duidelijke chocolade nuances afgewisseld met frisse, exotische smaken van kersen, mango en zoete sinaasappels. Een heerlijke smaakcombinatie van de flanken van de Ngorongoro krater. Heerlijk als espresso en lungo, en voor de liefhebbers van filterkoffie zeker een aanbeveling.

Koffie gebrand door Koffiebranderij Fascino