Zombo Ajere – Uganda

  • Variëteit
  • SL14
  • Hoogte
  • 1590 m.
  • Zending

Filter:

Ajere microstation wordt beheerd door James, Faustino, Thomas en Rovia. Samen met de leden van de gemeenschap hebben ze in de loop der jaren een consistente kwaliteit en een goede hoeveelheid bereikt. De coöperatie produceert koffie van ongeveer 85 boeren uit een gebied, waar de koffiebomen groeien in de schaduw van inheemse bomen.
Het gebied rond de koffiebomen in Ajere wordt beschaduwd door verschillende inheemse bomen; plantages van eucalyptus en Afrikaans teakhout groeien wild tussen de grazende landerijen.
Dubbele natte fermentatie: de bessen worden ontpulpt met eenvoudige handpulpers en dezelfde dag gewassen. Vervolgens worden ze dubbel nat-gefermenteerd gedurende 2 tot 18 uur, schaduwgedroogd en vervolgens in de zon gedroogd op verhoogde bedden.

Koffie gebrand door Zwarte roes