Zwarte roes, Zwaag

Founders van Zwarte Roes, koffieleuten, reisjunkies, wereldverbeteraars en gepassioneerd over smaak.

Ons verhaal begon in 2015, toen wij onze banen hadden opgezegd. We verkochten al onze bezittingen en boekten een enkeltje naar Sydney, Australië met ieder enkel een grote rugtas. Back to basics in een reis om de wereld die twee jaar heeft geduurd.

In Sydney hebben wij de specialty coffee cultuur geproefd en in Zuid-Amerika hebben wij ervaren hoe zwaar en intensief het proces van koffie verbouwen, oogsten en verwerken is. Dat was pas een eye opener!

Weer thuis. Met ons laatste spaargeld en alle ervaringen op zak hebben wij besloten het radicaal anders te doen. Op zoek naar een combinatie van ultieme smaakbeleving, een eerlijkere verdeling van het resultaat én onze passie voor de mooiste reisverhalen. Toen was Zwarte Roes Specialty Coffee geboren.

Specialty coffee van de hoogste kwaliteit, ingekocht tegen eerlijke premiums, wekelijks vers gebrand en verpakt in eigen branderij. Wij delen het verhaal achter onze koffie en zetten de hardwerkende producenten en onze partners in de spotlights. Wij doen dit samen, dit is hoe het hoort. Samen met hen komen wij tot dit ultieme product.