Guatemala San Antonio de Esquipulas

  • Varieteit

    100% Arabica - Caturra, Pache, Catuai, Bourbon, Peaberry

  • Hoogte

    1.480 - 2.000

  • Zending

    november 2019 / #1

Francisco Ovalle Mendez stichtte in 1965 de boerderij San Antonio de Esquipulas. Samen met zijn zoons en werknemers begon hij daar koffie te verbouwen, en gaandeweg leerden ze het gewas steeds beter kennen en leerden ze koffie steeds meer waarderen. Francisco leerde zijn zoons en werknemers om de omgeving te respecteren en om mét de natuur te werken.

Eén van zijn zoons, Jorge Ovalle Mendez, was al van kinds af aan op de boerderij te vinden, en hij heeft 25 jaar geleden de boerderij van zijn vader overgenomen. Sindsdien is hij constant bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zijn koffie, en met succes: San Antonio de Esquipulas behoort al 3 jaar op een rij tot de top 4 van de regio Huehuetenango! Ook is Jorge compleet gestopt met het gebruik van pesticiden, een proces dat 15 jaar heeft gekost, waar hij erg trots op is. 

Smaakindicatie:
Deze koffie heeft een behoorlijk en complex aroma welke, wanneer gemalen, kruidig maar ook diep floraal zoet is.

Als espresso komt er ook een fruitig/perzikachtig aroma naar voren. Als filter koffie komt er een gebalanceerde smaak naar voren, vol en met tonen van chocolade. De koffie heeft een lange, levendige ietwat fruitige afdronk. 


NIEUW
Scoor zelf de koffie: