Little Roastery, Leusden

Op een kleine plantage in de buurt van Salento, Colombia, is het allemaal begonnen. Na de rondleiding vertelde Gijs tegen de eigenaar dat de koffie wel wat sterker en bitterder mocht. Dit leidde tot een lieve glimlach, een arm om zijn schouder en de volgende woorden; “I am happy you like your coffee dark and with burned flavours. In that case we can keep the best beans for the Colombians.”.

Nu een aantal jaren later snappen wij pas wat deze man bedoelde. In een koffieboon kunnen zoveel verschillende smaken verstopt zitten. En wij kenden er tot voor kort alleen nog maar de bittere (hard gebrande) koffie. Vanaf dat moment zijn wij gaan experimenteren. Gewoon met een koekenpan en groene koffiebonen. En toen…

Toen ging het hard. We hadden de smaak helemaal te pakken. Er ging een wereld met oneindig veel smaken en verschillende bereidingswijze voor ons open. Uit enthousiasme kochten we toen onze eerste koffiebrander, Gloria. Branden, cuppen, opnieuw branden, weer cuppen, totdat we de sweet spot gevonden hadden. Dit resulteert in onze met liefde, langzaam gebrande en eerlijke koffie.

Om ervoor te zorgen dat jij echt geniet van je kopje koffie branden wij onze koffie altijd vers. Je koffie is daardoor altijd optimaal van smaak en heeft een dikke crema laag. We weten zeker dat jij daardoor nog lekkerder je koffie opslurpt!

Iedere maand 3 exclusieve, versgebrande koffies van kleinschalige branderijen in huis?
De koffie van koffiebranderij Locals uit Tilburg komt vaak langs in ons koffie-abonnement. 

HET KOFFIE-ABONNEMENT VAN ROAST >>