Oktober is voorbijgevlogen!

Geplaatst: 04 november 2014   » Bekijk alle koffie blogs

Afgelopen woensdag heb ik mijn koffiekennis gedeeld met 6 enthousiaste koffieliefhebbers. In de workshop heb ik verteld over alle stappen die worden gezet van koffiebes naar de koffie in je kopje. En de impact van de stappen op de smaak van de koffie. Daarna was het tijd om koffie te zetten, te drinken en over smaak te discussiëren. Het was een leuke en leerzame avond!

DE BRAZILIE VAN 30ML
Ik ben deze maand begonnen met de Brazilie van 30ml. Frans Kooyman is ondertussen al weer een tijdje in zijn koffiebar in Utrecht koffie aan het branden. De Brasil is een mooie, volle, juicy koffie met zoete, notige smaaktonen. Beetje fruitig, richting de rozenbottel. In de nasmaak komt een klein bittertje naar boven. Helemaal niet erg! Het is geen spannende koffie, maar ik kan er zeker van genieten.

DE HONDURAS VAN MISS MORRISSON
Over de koffie van Miss Morrisson ga ik weinig schrijven. Mijns inziens is de koffie te donker gebrand met een bittere, onaangename smaak als gevolg.

DE KOFFIES VAN STIELMAN (BRAZILIE ALS ESPRESSO en ETHIOPIE ALS FILTER)
De espresso van de Brazilie is vol, krachtig en bitter. De kracht overheerst voor mij jammergenoeg de smaak. De filterkoffie van de Ethiopie is voor mij de hit van dit abonnement. De natural Ethiopie is een waar pareltje. Wild, zoet en funky!

Ondertussen zijn de koffies van het november abonnement al weer binnen. Enjoy!

Groet, Sander

-----

Sander is de onafhankelijke koffieblogger op roast.nl. Wil je meer weten over Sander? Surf naar www.koffiesmaak.nl


» Volgend bericht: Ben je een espresso- of filterkoffiedrinker?
« Vorig bericht: Scott Rao en de september Roast