Wat willen we met Roast?

Geplaatst: 24 april 2019   » Bekijk alle koffie blogs

Roast is in 2019 gestart met een samenwerking met het Circular Coffee Fund. Waarom we dit doen legt Marije uit in deze blog. 

Roast gelooft in eerlijke, directe handel en koffie vanuit één gebied, zodat je precies weet waar je koffie vandaan komt. We geloven ook in het belang van het versterken van de koffieketen, onder andere door goed onderwijs aan koffieboeren. Daarom gaat een deel van onze omzet elke maand naar het CEPRO Yanesha project van het Circular Coffee Fund. Ook is Roast lid van de Specialty Coffee Associaton, dat zich inzet voor betere koffie wereldwijd met oog voor mens & natuur.

Drie belangrijke doelen van Roast:

- We willen koffieliefhebbers bewuster maken van de koffieketen en dat dit vraagt om verantwoorde koffieconsumptie. Dus: eerlijke prijzen voor de boeren en oog voor de duurzaamheid van de omgeving waar de koffie wordt verbouwd. Onze koffieconsumptie moet “recht” doen aan mens & natuur. Daarom kiezen we voor direct trade koffie. De branders met wie we samen werken zijn vaak zelf op de koffieplantage geweest, hun foto’s en filmpjes plaatsen we op de site.

- We laten onze abonnees kennis maken met vele verschillende smaken van single origin koffie. Je weet waar je koffie vandaan komt en leert de verschillen proeven tussen hoogtes, landen, variëteiten, verwerkingsmethodes en zelfs verschillende oogstgetijden.

- We bieden een platform voor kleinere lokale Nederlandse branders, zodat koffieliefhebbers met hen kennis kunnen maken.  

Je wordt lid voor 1 maand tot wanneer je maar wilt, opzeggen kan op elk moment. En natuurlijk is een eerlijk koffiepakket altijd een leuk en origineel cadeau!

Samen maken we de koffiewereld beter!

 


» Volgend bericht: Ice Ice Baby
« Vorig bericht: COFFEA NORMCORENSIS