Zomers koffierecept

Geplaatst: 03 juli 2019   » Bekijk alle koffie blogs

Een nieuwe maand, dus 3 nieuwe koffies. Toen ik het Roast pakket van de juli zending open maakte was ik blij verrast. Er zit deze maand onder andere een koffie uit Thailand in en dat zie je niet vaak! Als ik aan koffie in Thailand denk, denk ik vooral aan mijn reis naar Thailand een aantal jaar geleden. De enige koffie die we toen tegen kwamen was robusta of de vreselijke kopi Luwak. Niet echt een goede koffie ervaring dus. Maar we zijn alweer een aantal jaar verder en ook in Thailand is de specialty coffee scene enorm gegroeid. Tijd om met deze bijzondere bonen een lekker receptje te maken. Eerder noemde ik al dat je met de aeropress op enorm veel verschillende manieren koffie kan zetten. De laatste tijd ben ik fan van de inverted methode. Hieronder het recept dat ik voor de Thaise koffie gebruik, ik hoop dat jij hem ook lekker vind!

Dit heb je nodig:

18 gram grof gemalen koffie
ongeveer 250 ml water op ca. 85 graden
Een aeropress

 

Bereiding:

  1. De aeropress bestaat uit twee delen. Schuif het gedeelte zonder het rubber op het gedeelte met het rubber.
  2. Je kan nu de koffie in de aeropress gooien, als je hem goed in elkaar hebt gezet valt het op het rubberen stuk. Maak het papiertje voor het filter nat en leg hem alvast klaar.
  3. Zet de met koffie gevuld aeropress op de weegschaal en vul hem met water van 85 graden. Als het goed is kan er ongeveer 250 ml water in.
  4. Laat dit 1 minuut staan.
  5. Draai het filter bovenop de aeropress.
  6. Na 1 minuut zet je een glas omgekeerd op de aeropress en draai je het glas met de aeropress om. Druk nu de aeropress in ongeveer 1 minuut door.
  7. Voila, je hebt een heerlijk koffie!

Het in elkaar zetten van de aeropress vind ik nogal moeilijk uit te leggen. Daarom heb ik er ook een fotoverslagje van gemaakt. Mocht het niet duidelijk zijn dan kan dit jullie misschien ook helpen. Geniet ervan!

 

 

 

 


» Volgend bericht: Speciaal voor de zomer: espresso-tonic
« Vorig bericht: Koffiewerelds!