Branderij Luijendijk, Schiedam

Het verhaal achter Roast en Branderij Luijendijk zijn enigszins vergelijkbaar. Branderij Luijendijk is ontstaan vanuit een zoektocht (en lichte frustratie) naar kwalitatieve en verse koffiebonen om thuis espresso te zetten. Het viel niet mee om echt verse koffie te kopen dus er zat maar één ding op: zelf een koffiebrander bouwen voor thuisgebruik. De 1 kilo brander die in de woonkamer stond was populair onder vrienden en familie die regelmatig bestellingen plaatsten.

Redmar Luijendijk heeft in september 2017 zijn toenmalige baan opgezegd om zich volledig op het koffiebranden te richtten, dit keer met een volwaardige brander een Probatino 5, en vestigde zich in een pand in Schiedam gedeeld met meerdere ambachtslieden. Als koffiebrander gaat hij voor detail en brandt op smaak voor zijn klanten, klanten hebben hierin een actieve rol: cuppen, zetten en proeven. Hierdoor kent Redmar het smaakpalet van zijn klanten en kan hij verschillende koffies aanbieden.

Zijn filosofie is dat je de oorsprong van de grondstoffen moet weten om de beste smaak naar boven te halen. Zo gaat Branderij Luijendijk steeds verder in de samenwerking met zijn partners. Met het uiteindelijke doel om iedereen in de keten te laten profiteren van de verkoop van koffie. Dit is voor hen de enige manier om de kwaliteit van koffie en dus het inkomen van de hele keten tot aan de boer te garanderen. Ze werken dan ook graag samen met kleine importeurs en boeren/cooperaties. Dat betekent dat ze altijd weten waar de koffie vandaan komt, hoe deze geproduceerd is maar vooral goed contact houden met de boer en feedback geven om de kwaliteitsstandaard van de koffie te verhogen.


 

www.Branderij-Luijendijk.nl

Koffie geleverd aan Roast