Spot On Coffee Roasters, Amsterdam

Olaf Tromp is de oprichter en de creatieve geest van Spot On coffee roasters. Olaf studeerde af aan de Hogere Hotelschool in Den Haag en stroomde vandaar uit de koffiewereld in.
“Na 16 jaar horeca-ervaring en 5 jaar werkzaam geweest te zijn in de koffie-industrie, kwam ik op het idee om voor elke klant een op maat gemaakte koffie te creëren. Of het nu gaat om smaak, karakter, uitstraling of alle drie, de klant bepaalt helemaal zelf hoe de koffie gebrand en aangeleverd wordt.
Oke, ik ben een tikje eigenwijs en zal in combinatie met mijn ervaringen in de horeca en koffiewereld, ook een vrijblijvend advies geven of wellicht sturing in de juiste koffie keuze.
Ik ben van kinds af aan al geïnteresseerd in eten en drinken en in het bijzonder in de uitzonderlijke smaken. Dit gaat vaak gepaard met de hoogwaardige kwaliteit en versheid van het product. Na mijn studie aan de Hotelschool kwam ik erachter dat wanneer je succes in de horeca wilt hebben, je een duidelijke keuze moet maken. Zo wordt de ene sommelier, een ander kok en een derde specialiseert zich in cocktails. Ik was enorm geïnteresseerd in de koffie. Tijdens mijn studie heb ik jarenlang geholpen met de organisatie van Italiaanse evenementen. Daar werd mijn interesse in koffie alleen maar meer aangewakkerd. Uiteraard geniet ik ook van prachtige wijnen, kazen, speciaal bier en mooie olijfolie maar de koffie was altijd al nummer 1 voor mij.

Nadat ik me steeds meer ging verdiepen in de wereld die koffie heet, kwam ik erachter dat er een bijna oneindige bron aan informatie over koffie bestaat. Wat een geweldig en complex product is het toch! Inmiddels mag ik wel zeggen dat ik aardig in het koffiegenootschap zit, dit is waanzinnig, maar het voelt als een roeping om zo veel mogelijk kennis van koffie te verspreiden aan mijn medemens. Kennis is er immers om te delen.

Na jaren in dienst te zijn geweest van een grote koffiebranderij was de volgende stap ook een hele logische, het oprichten van een eigen private label branderij. Werken met mooie producten, eerlijke prijzen betalen aan de handelaren en boeren en transparantie staan bij mij hoog in het vaandel. Ook wil ik prachtige koffie bereikbaar maken aan een groot publiek. Deze missie gaat de goede kant op want steeds meer klanten weten Spot On coffee roasters te vinden en samen maken we prachtige nieuwe blends.
Belangrijk is het natuurlijk om ook een gezond en winstgevend bedrijf neer te zetten. Samen met twee aandeelhouders doen wij er alles aan om elke maand te groeien en meer private labels neer te zetten.

Dan is er nog een grote wens. Een stichting oprichten waarmee ik samen met een paar collega’s projecten kan opzetten ter verbetering van koffie en de omstandigheden van de boeren.

Mijn passie en liefde voor de specialty koffie is grenzeloos, en mijn wil om kennis te vergaren en te delen ook. Net zoals een van mijn grote voorbeelden koffie-icoon Maxwell Colonna Dashwood."

www.spotoncoffeeroasters.nl/